Son zamanların en trend dekoratif ürünleri arasında hiç kuşkusuz makrome iplerden tasarlanan makrome duvar süsleri yer almaktadır. Modayı takip etmenizi sağlayarak evinizin her köşesine sıcak bir hava katacak bu duvar süsü projesini mutlaka denemelisiniz. Balkon, mutfak, salon, yatak odası gibi evinizin her alanında kullanabileceğiniz bu proje sayesinde evinize farklı bir dokunuş katabilirsiniz.

Çok şık ve yapımı çok kolay olan duvar süsümüzün yapımı ile sizlerleyiz. Muhteşem duvar süsümüzün yapımı için gerekli olan malzemeler dilediğiniz renkte bir adet Spagetti Yarn Ribon İplik, daha dalgalı ve dolgun bir yapıya sahip olması nedeniyle Spagetti Yarn XXLace İplik, Spagetti Yarn Makrome Rope İplik, Spagetti Yarn Makrome String İplik, daha parlak ve şık olması nedeniyle Spagetti Yarn Simli Ribbon iplik, ipimizi sarmak için dilediğiniz büyüklükte ahşap bir çember ile yapay veya canlı yaprak ve çiçekler, çiçek ve yaprak gibi süslemeleri yapıştırmak için sıcak silikon tabancasıdır. spagettiyarn.com web sitemiz üzerinden farklı ölçülerde ahşap, plastik gibi farklı çeşit çemberlere Menü bölümünde yer alan aksesuarlar sekmesine tıkladıktan sonra Makrome Aksesuarları bölümüne girerek ulaşabilirsiniz. Biz süsleme için yapay çiçekler kullandık fakat bu sizin hayal gücünüze kalmış. Süsleme için evinizde bulunan dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Duvar süsümüzün yapımında biz çok tercih edilen şeker beyaz ve beyaz tonlarını tercih ettik siz de dilediğiniz malzeme, dilediğiniz renkte iplik ile makrome duvar süsümüzü deneyebilirsiniz. İplik renklerimizi ve kullanacağımız süs malzemelerimizi hazırladığımıza göre artık makrome duvar süsümüzün yapım aşamasına geçebiliriz.

Öncelikle ilk aşamada ipliklerimizin her birinden 1,5 metre uzunluğunda parçalar keserek kenara ayırıyoruz. Projemize, çemberimizin etrafına beyaz renk Ribbon ipliğimizi sararak başlayacağız ve bu işlem sonucunda beyaz bir çember elde etmiş olacağız. Bu işlemi yaparken daha rahat çalışabilmek adına Ribbon ipliğinizi minik bir yumak haline getirebilirsiniz. Başlangıç için ahşap çemberimizde bir yer belirledikten sonra sarma adımına geçebiliriz. Sarma işlemine başlarken dilerseniz ipinizin başlangıç ucunu çembere yapıştırabilirsiniz. Bu sayede ilerlemeniz daha kolay ve düzgün olacaktır. Dairesel hareketlerle sarma işlemimizi tamamladıktan sonra kalan ucu da sıcak silikon yardımı ya da evinizde bulunan basit bir yapıştırıcı ile de yapıştırabilirsiniz. İkinci aşamaya geçtiğimiz de ise yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda kestiğimiz ipleri makrome başlangıç düğümü yardımı ile çemberimize eklemeye başlıyoruz. Dilerseniz bu ipleri daha uzun ya da daha kısa da kesebilirsiniz. Başlangıç düğümü atarken ipi ikiye katlayarak çembere sabitliyor ve içinden ipin uçlarını geçirerek sıkılıyoruz. Farklı iplikleri yan yana geçirerek farklı bir görünüm elde ediyoruz. Böylece daha canlı bir görüntü ortaya çıkıyor. İsterseniz evde bulunan farklı tarzda ipliklerinizi de makrome duvar süsünüze renk katması için kullanabilirsiniz. Çemberin üçte birine denk gelecek kadar makrome başlangıç düğümü atarak çemberimizin alt kısmını tamamladıktan sonra sarkan ipliklerin boylarını eşit ölçüde olacak şekilde kesebiliriz. Bu adımı tamamladıktan sonra artık son adıma geldik. Son adım olarak çiçek ve yapraklarımızı ekleyebiliriz. Yaprak ve çiçeklerimizi eklemek için düğümlerimizi kullanıyoruz.

Daha sağlam olması için sıcak silikon ile sabitliyoruz ve işte muhteşem projemiz hazır! Çok güzel ışıl ışıl bir makrome duvar süsü projesi elde etmiş olduk. Spagetti Yarn'ın tamamen doğal geri dönüşüm iplikleri ile evimize ışıl ışıl bir hava katarken doğa dostu ürünler kullanmanın da gururunu yaşıyoruz. Harika duvar süsü projemiz için gerekli olan tüm malzemeleri web sitemizden inceleyerek satın alabilir, aklınıza takılan tüm sorular için kolayca bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gerçekleştirdiğimiz bu muhteşem projeyi güzel günlerde kullanmanızı dileriz.