Amigurumi nedir? Japonya’dan dünyanın her yerine dağılan ve oldukça popüler olan bir oyuncak yapma sanatıdır. Ve çocukların neredeyse birçoğunun vazgeçilmez oyuncağıdır. Sadece çocukların değil yetişkin insanların da vazgeçilmezi haline gelen amigurumi’yi evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz?  Amigurumi ipi olarak isimlendirilen bu ipler çoğunlukla oyuncak yapımında kullanılmaktadır.

Peki amirugumi için en uygun iplik türü nelerdir? En bilindik olarak Slim Cotton ve Pure Cotton olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Slim Cotton iplikler %85 pamuk %15 polyester içermektedir. Geri dönüşümden elde edilen Spagetti Yarn Slim Cotton ip sayesinde doğayı da koruyoruz. 30 farklı renk seçeneğine sahip olan bu iplik sayesinde birbirinden güzel amigurumiler elde edebilirsiniz. Amigurumi yapımında en uygun olan iplik Spagetti Yarn Slim Cotton ipliğidir. Pamuklu olması bakımından sağlığınız için de uygun olan bu iplerden herhangi bir rengi seçip Amirugumi yapabilirsiniz.

Bir diğer ipliğimiz ise Spagetti Yarn Pure Cotton ipliği. Bu ipimizi diğer iplerden ayıran en önemli özelliği %100 pamuklu olmasıdır. 25 farklı renk seçeneğine sahip olan Pure Cotton iplerimiz sayesinde birbirinden farklı renklerde amirugumiler tasarlayabilirsiniz. Amigurumi kirlendiği zaman sık sık yıkayabilirsiniz. Dokusuna herhangi bir zarar gelmeyecektir. Bu açıdan Spagetti Yarn Pure Cotton iplerini tercih etmeniz sizlerin yararına olacaktır. Hem ekonomik hem de sağlıklı ipler sayesinde değişik bir sürü amigurumi yapabilirsiniz. Pure Cotton ipliğini daha yakından tanımak için Spagetti YarnYouTube kanalını ziyaret edin. Aşağıdaki videoda Pure Cotton un detaylı bilgileri yer almaktadır.

Spagetti Yarn - Yeni Ürünümüz "Pure Cotton" - YouTube

Üstelik hediye olarak verilmesi eminim ki çocukları da sevindirecektir. Hem sağlıklı olan bu oyuncaklar sayesinde çocuklarınızın sağlığını da riske atmamış olursunuz. Çocuklar bir yana evcil hayvanınız var ise eminim o da bu oyuncakları sevecektir. Örnek olarak bir kediniz var ise bildiğiniz gibi iplerle oynamayı severler. Bu amigurumi ipleri sayesinde onların sağlığı da güvende. Amigurumilerinizi tamamlamak için çeşitli aksesuarlara ihtiyacınız olacaktır. Bunları da web sitemizden bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı olan ürünlerimiz bütçenizi de zorlamayacaktır. www.spagettiyarn.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Amigurumi yapmak için ilk olarak örgü tekniklerini öğrenmek gerekmektedir. Daha sonrasında örgü teknikleri ile harika tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz. Merak etmeyin Spagetti Yarn ipleri sayesinde çok çabuk öğreneceksiniz. Eliniz ağrımadan birbirinden güzel amigurumiler yapabileceksiniz. Amigurumi’den bir bebek, ayı, köpek, kedi ve hatta fil bile yapabilirsiniz. %100 pamuklu olduğundan dolayı sağlıklı oyuncaklar ile isterseniz ev dekoru isterseniz bebeğinize ve ya çocuklara sağlıklı hediyeler tasarlayabilirsiniz.

Amigurumi hakkında daha detaylı bilgi almak için ve örnek projeleri incelemek için Spagetti Yarn’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. “Amigurumi Oyuncaklar” kitabının içeriğinde 23 farklı tığ işi oyuncak yapımı detaylı anlatımı sizleri bekliyor! Yetenekli tasarımcıların hazırladığı bu kılavuzları takip ederek siz de kendi amigurumi koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz!