Makrome duvar süsü projeleri kolay ve şık olmaları nedeniyle çok tercih edilmektedir. Makrome ipliklerin hoş dokusu ve bohem havası ile evinize sıcak bir hava katmanız için bugün sizlerle kolay ve renkli bir duvar süsü projesi gerçekleştireceğiz. Dakikalar içinde şık bir duvar süsüne sahip olmak için ihtiyacınız olan malzemeler de oldukça kolay. Muhteşem duvar süsümüz için gerekli olan malzemeler sırasıyla zeminde kullanmak için 250 cm uzunluğunda 27 adet şeker beyaz Spagetti Yarn Makrome Rope Halat ipi, renkli kısımlarda ise 5 adet 300 cm uzunluğunda Spagetti Yarn Barbante kiremit rengi, 4 adet 300 cm uzunluğunda Spagetti Yarn Barbante su yeşili, 4 adet 300 cm uzunluğunda Spagetti Yarn Barbante sarı ve son olarak 4 adet 300 cm uzunluğunda Spagetti Yarn Barbante lila ip. Biz daha canlı bir görünüm elde etmek için bu renkleri tercih ettik. Sizler dilerseniz Spagetti Yarn.com web sitemizden  diğer renklerimize göz atarak farklı renkler seçebilir ve farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Gelin şimdi harika projemizin yapım aşamasına geçelim. Projemiz için 27 adet 250 cm boyutunda şeker beyaz rengi 3 milim Makrome Rope Halat ipimizi kesiyoruz.

Ayrıca Spagetti Yarn Barbante renklerimizden 300 cm boyutlarında 6 adet sarı, 3 adet kiremit, 4 adet mor ve 4 adet su yeşili ipler kesiyoruz. İplerimizi hazırladıktan sonra 30 cm uzunluğunda önceden hazırladığımız ve web sitemizden de temin edebileceğiniz ahşap çubuğumuza iplerimizi asmaya başlıyoruz. Ahşap çubuğa iplerimizi asarken öncelikle çubuğumuzu asmaya uygun bir şekilde bir yere sabitleyebiliriz. Bu sayede iplerimizi asarken kayma ve düşme gibi durumlar yaşamamış oluruz. İpimiz üstten aşağıya gelecek şekilde takıp içinden geçirerek ipimizi iyice sıkıyoruz. Bu noktada ipi sıkmamız önemli çünkü bu sayede sabit kalacak ve herhangi bir kayma yaşanmayacak. Tekrar tekrar üstten alta 27 tane Makrome Rope Halat ipimizi ahşap çubuğumuza geçirerek asma işlemimizi tamamlıyoruz. Elimize 40-50 cm boyutlarında bir ip alarak sol başa küçük bir düğüm atıyoruz. Ardından yatay düğümden başlayarak birinci ipimizin tam dibinden yatay düğüm atıyoruz. İpi yatay bir biçimde tutarak her ipimize ikişer tane düğüm atıyoruz. Bu noktada ipi yatay bir biçimde tutmak önemli aksi takdirde düz bir şekilde ilerlemez. Tüm sırayı tamamladıktan sonra önce sol ve sağ taraftan birer ipimizi ayırıyoruz ve dev düğüm atmaya başlıyoruz. Kare düğüm için sol tarafta ayırdığımız ipten bir sonraki 4 ipin en sağındaki bir adet ipi diğer iki adet ipin üzerinden ve soldaki ipin altından geçirerek sıkarak düğümümüzü atıyoruz. Düğümümüzü tam tersi şekilde tekrar ederek sıra sonuna kadar ilerliyoruz. Alt sıraya geçtiğimizde ise yine kare düğüm atmaya başlıyoruz ama öncelikle sol ve sağdan iki ipi ayırmamız gerekiyor. Yine bu sırada da kare düğümle devam ediyoruz. 3 sıra kare düğümümüzü bitirdikten sonra en üst sırada yaptığımız yatay düğümü yapmak için 50 cm uzunluğunda bir ipi alıyoruz ve bu ipi düz olması için ahşap çubuğun sol tarafının en başına asıyoruz ve aynı şekilde üst katta yaptığımız gibi yatay tutarak ilerliyoruz. Bu aşamadan sonra artık renkli iplerimize geçiyoruz. Sol, sağ ve orta taraftan 4 ipliğimizi ayırarak özellikle orta kısmın kaybolmaması içim bir düğüm atıyoruz.

Bu aşamada elimize Spagetti Yarn Barbante kiremit rengini alıyoruz ve bununla düz kare düğüm atarak ortadan başlıyoruz. Bu ipin boyutunu istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz. Bu şeridi bitirmek için en son kısa tarafı ikiye katlayarak bütün iplerin arasından tutuyoruz. Uzun kalan ipimizi bu kısmın etrafına dolayarak ipimizin ucunu ikiye katladığımız kısmın tam orta yerinden geçirip sıkıca tutup üstten çekiyoruz. Bu sayede bu aşamada tamamlanmış oluyor. Şimdi ise ailemizin yeni üyesi olan Spagetti Yarn Barbante su yeşilini alıp spiral düğüm atmaya başlıyoruz ama öncelikle ilk yaptığımız şeridin ölçüsünü almamız gerekiyor. 3 cm olacak şekilde bu şeridi tutarak ayarlıyoruz. Hep aynı yönde düğümlerimizi atarak bir ip üstten bir ip alttan olacak şekilde ilerliyoruz ve spiralimizi oluşturmaya sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Bu şekilde yavaş yavaş spiralimiz oluştuktan sonra, sonda kalan ipi etrafına tekrar tekrar doluyor ve içinden geçiriyoruz. Renkli kısımları hep üçer üçer alıyoruz. Bu aşamada ki püf noktamız, yanlardan ayırdığımız dört ipliği kendi arasında toplayarak düğümlemek. Bu sayede ipler karışmayacak ve daha rahat bir örme işlemi sağlanmış olacaktır. Renkli kısımları hep üçer üçer ayırırken, yan kısımları hep dörder dörder ayırıyoruz. Su yeşili spiralimizi de tamamladıktan sonra. Diğer iki rengimizi de aynı şekilde tamamlayıp duvar süsümüzün en alt kısmını yine üst kısmı gibi kare ve yatay düğümler ile tamamlıyoruz.

Detaylı bakacak olursak, 50 cm uzunluğunda bir ip alıp ipimizi sol kısımdan sabitliyoruz düğüm atarak. Düğüm attıktan sonra ortadaki şeridinize denk gelecek şekilde yatay bir şekilde ipimizi tutuyoruz. En baştaki ipimizden düğüm atmaya başlıyoruz. Önce arasından ve sonra alt kısmın arasından geçirerek ilk düğümü atıyoruz. Burada ölçümüze dikkat etmemiz tam olması açısından önemli. Aksi takdirde gerilebilir ve istenmeyen bir görüntü oluşabilir. Sıradaki ipimizle de aynı işlemi yaparak devam ediyoruz ve üçüncü ipimize geçiyoruz aynı şekilde yatay düğüme devam ediyoruz. Sıra sonuna kadar yatay düğümümüze devam ediyor ve bu sayede muhteşem ve oldukça kolay renkli makrome duvar süsümüzü tamamlamış oluyoruz. Dakikalar içinde şık bir makrome duvar süsü elde ederek evinize yeni bir dokunuş katabilirsiniz. Şimdiden kolaylıklar dileriz.