Bir Günde Biten Çok Kolay Tığ İşi Bluz yapmaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay ve eğlenceli olan bu şık tığ işi bluz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça az. Small beden için dilediğiniz renkte 8 adet Spagetti Yarn Mercerized Cotton ve 3 mm kalınlıkta 1 adet tığı temin ettikten sonra şık bluzumuzun yapımına geçebiliriz. Örgümüze ilk olarak her zaman olduğu gibi zincir çekerek başlıyoruz. İlk aşamada toplamda 91 adet zincir oluşturduktan sonra ikinci aşama olarak tığımızın başına dolayarak başta 1 2 3 zincir bırakıp 4 zincirin içerisine batarak ilmek çıkartıyoruz. Elde ettiğimiz 3 ilmeğimizi dolayarak ikisini birlikte tekrar dolayıp örerek ikili trabzan oluşturuyoruz. Tığımızın başına tekrar dolayarak bir sonraki zincirin içerisine batıp ilmek çıkartarak tekrar ikili trabzanımızı örüyoruz. Baştaki bu 3 zinciri de yine bir tane trabzan kabul ediyoruz. Toplamda 89 adet ikili trabzanımız olacak şekilde doluyoruz. Sıradaki gelen zincire batarak ikili trabzan örerek zincir sonuna kadar bu işleme devam ediyoruz. Toplamda 89 tane ikili trabzanımızı ördükten sonra baştaki zincirle birlikte dönüşümüzü yapıyoruz.

Sonra gelen ilmeği hafif esneterek örgümüzü çeviriyoruz ve gelen ilk boşluğa direkt batarak ilmek çıkartıyoruz. Ardından sık iğne örüyoruz sık zincir çekiyoruz. Bu şekilde bir tane ikili trabzan elde etmiş oluyoruz. Her bir boşluğa bir kez batarak sıra sonuna kadar ikili trabzanlarımızı hazırlıyoruz. Sıramızın sonuna gelince son öreceğimiz trabzanımızı 3 zincirlik noktaya örüyoruz. Ardından kutu sıramıza geçiyoruz. Bunun için dört zincir çekerek örgümüzü çeviriyoruz ve tığımızın başına dolayarak buradaki ilk boşluktan saymaya başlıyoruz. İki boşluk bırakıp üçüncü boşluğa başlangıç için batarak ikili tırabzanla ilk kutumuzu oluşturmuş oluyoruz. Sonra zincir çekip tığımızın başına dolayarak bir boşluk bırakıp bir sonraki boşluğa batarak tekrar ikili trabzan örüyoruz ve bu şekilde kutu noktasını oluşturuyoruz. Toplamda 44 adet kutumuzu örerek hazırladık sıramızı. Bluz modelimiz iki sıra trabzan, bir sıra kutu şeklinde ilerliyor. Bu şekilde hep kendini tekrar ediyor. Bu şekilde örgümüzün arka kısmını hazırlamış oluyoruz. Hazırlamış olduğumuz parçanın eni 40 santim, boyu ise 43 santim oldu.

Toplam trabzan sıraları 13 sıra oldu. Sizler de kendi bedeninize göre bluzu ayarlamak isterseniz önceden kullanmış olduğunuz kıyafetinizi ölçü olarak kabul edebilirsiniz. İstediğiniz kadar büyütmek istediğinizde zincirlerinizi fazla çekebilirsiniz. İki sıra trabzan bir sıra kutu şeklinde ön parçayı da öreceğiz sonrasında yaka oyuntusunu öreceğiz. Toplamda 44 adet kutumuz vardı. Tam orta kısmını bularak sağ tarafta 22, sol tarafta yine 22 adet kutu bırakıp kutu sıramızı bitireceğiz. İpimizi kopartacağız ve son trabzanı ördükten sonra bir zincir çekerek burada ipimizi yeteri kadar kesip ilmeğimizden çıkartacağız. Sonra düz kısımdan başlayacağız. İpimizi bir zincirli bir ilmek oluşturarak kilit zincir yaparak tığımızın başına dolayacağız. Yaka açıklığını ne kadar istiyorsanız o kadar bırakabilirsiniz. Yakayı da tamamladıktan sonra ön ve arka parçamızın ters kısmında düz kısmı içe bakacak şekilde birleştireceğiz. Ön ve arka gövdeyi tamamen bitirdikten sonra artık kolları örmeye geçebiliriz. Kolları da kutu ve trabzan sıraları ile ördükten sonra omuz kısmında gövde ile birleştireceğiz. Bu örgüde yaka kısmının açıklığı 8 santim ve sırt kısmındaki boyun kısmının açıklığı da 16 buçuk santim olacak.

Sizler bunun yüksekliğini bedeninize göre oyuntu oluşturarak istediğiniz ölçüde yükseltebilirsiniz. Kol standart olarak 20 santim civarında yapabilirsiniz. Etamin iğnesiyle ya da tığ ile de birleştirme yapabiliriz. Kol birleştirmelerimiz de yaparak artık bluzumuzu bitirmiş oluyoruz toplamda 8 yumak kullanarak bluzumuzu tamamlamış olduk. Bir günde kolayca yapabileceğiniz ve bahar aylarında giyebileceğiniz şık ve rahat bluz projemiz ile tüm gözler üzerinizde olacak! Bluz yapımının tüm detayları için Youtube Kanalımızı ziyaret edebilirsiniz. Örgü ile kalın!