Makrome Halat İplik ve Makrome Tarama İpi Arasındaki Fark Nedir?

Makrome nedir kısaca bir bilgi vermek gerekirse; Makrome geçmişten günümüze en eski örgü sanatlarından bir tanesidir. Makromenin temelini oluşturan düğümleme işlemi geçmiş yıllardan beri bilinmekte ve farklı amaçlarla kullanılmakta. 13. yüzyılda Arap dokumacılar, el dokuması tekstil ürünlerinin uçlarını bitirmek için makrome düğümleri kullanmışlardır. Daha sonra bu zanaat Avrupa'ya yayılmış ve Denizciler için uzun seyahatlerinde vakit geçirmek amaçlı bir uğraş haline getirmişler. Makromenin yaşatılmasında ve sanatın yeni topraklarla paylaşılmasında denizcilerin büyük rolü olmuştur. Düğümlerin gemilerde birçok pratik kullanımı vardı, ancak dekoratif düğümler uzun yolculuklarda elleri ve zihinleri meşgul etmekteydi.

Peki makrome halat iplik ve makrome tarama iplik arasında ne gibi farklar bulunmaktadır bunun hakkında biraz kısa bilgi vermek gerekir ise;

Makrome Halat İpi bükümlü makrome ipliklerindendir, 3 parçaya ayrılmış onlarca kat pamuk ipliğinin bir araya toplanıp burgu haline getirilmesinden oluşur. 2 mm ‘den 10 mm’ye kadar kalınlık aralığı mevcuttur. Yapacağınız projeye bağlı olarak dilediğiniz kalınlıkta tercih edebilirsiniz. Spagetti Yarn Makrome Halat İpi sayesinde, Duvar süsleri, düş kapanları, salıncaklar, hamaklar ve saksılıklar gibi birçok aksesuarı tığ veya şiş kullanmaksızın sadece elleriniz ile basit bir düğüm tekniği ile kolaylıkla tasarlayabilirsiniz. Evinize şıklık katacak bu tasarımları Makrome Halat İpi ile hayal edip örebilirsiniz.

Makrome Tarama ipi ise adı gibi tarama gerektiren makrome projeleri için en ideal iplik türüdür. Tarama ipi makrome halat ipinden farklı olarak tek burgulu bir iplik türüdür. Yine bu iplikte de 2 mm’den 5 mm’ye kadar farklı kalınlıkları bulabilirsiniz. Spagetti Yarn Makrome Tarama ipi ile Duvar süsü, kırlent kılıfı, runner, düş kapanı, bardak altlığı ve çanta tasarımlarının yanında son günlerde popüler olan hediyelerden olan makrome hediyelik anahtarlık ve makrome yaprak projelerinin en popüler ipliğidir. Oldukça ekonomik bir hediyelik olacak olan makrome anahtarlığı çok kolay ve kısa süre içerisinde yapabilirsiniz. Bu proje için gereken tüm malzemeleri Spagetti yarn’dan kolaylıkla satın alabilirisiniz.

İki farklı iplik çeşitleri sayesinde birbirinden farklı modellerde hediyeler ev süsleri yapabilirsiniz. Evinize ayrı bir şıklık katacak bu projeleriniz için yapmanız gerekenler hayal etmek ve ardından Spagetti Yarn internet sitesinden projenize en uygun ipliği seçmek olacaktır. Sizler için internet sistemiz; www.spagettiyarn.com.tr tek bir tıkla birbirinden farklı ipliklerden seçebilir ve projelerinizi örmeye başlayabilirsiniz.

Sizler için hazırlamış olduğumuz birbirinden farklı modellerin yapılış videolarına Spagetti Yarn youtube sayfasından ulaşabilir ve sizlerde kolaylıkla projeler yapabilirsiniz.

Spagetti Yarn - YouTube örmek istediğiniz neredeyse her projenin yapımını videolarımızdan bulabilirsiniz.

Spagetti Yarn makrome ipleri doğa ve bütçe dostudur. Bu ipleri temin ederken aklınızda hiç soru işareti kalmasın. %100 pamuktan oluşan ipler sayesinde projelerinizi örerken elleriniz yorulmayacak örmekten keyif alacaksınız. Ve durmadan örmek isteyeceksiniz. Birbirinden farklı çeşit çeşit iplerden evinize en uygun renkleri seçmek arasında zorlanabilirsiniz. En çok tercih edilen renkler arasında Şeker beyaz, Bebe Mavisi, Kahverengi, Bej bulunmaktadır.

Sizlerde bir an önce Spagetti Yarn sayfasında bulunan iplerden temin edip projelerinizi gerçekleştirin. Son dönemlerde popüler olan makromeyi sizlerde evinize ve sevdiklerinize hediye edebilir akıma ayak uydurabilirsiniz. Şimdiden kolay gelin. Örmek huzur verir.