Spagetti Yarn iplik çeşitlerinden biri olan ve hafifliği sayesinde örümü oldukça kolay olan Spagetti Yarn Raffia ipliği tanımaya ne dersiniz? Spagetti Yarn Raffia iplik; renk çeşitleri, kolay örümü, doğal bir içeriğe sahip olması ve her mevsim her alanda güvenle kullanılabilecek bir yapıya sahip olması ile dikkat çekmektedir. Çok çeşitli kullanım alanına sahip olan Raffia ipliğin dayanıklı yapısı ile her mevsim rahatlıkla hiçbir sorun yaşamadan kullanabileceğiniz örgü ürünler tasarlayabilirsiniz. Spagetti Yarn Raffia iplikler ile şapka, cüzdan, file çanta başta olmak üzere kişisel aksesuarlar tasarlayabileceğiniz gibi supla, runner, halı, kilim, dergilik, dekoratif ya da çok amaçlı sepet gibi ev dekorasyonunda da kullanabileceğiniz birbirinden farklı ev aksesuarı tasarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra örgü modellerine ek olarak Spagetti Yarn Raffia ipliği hediye paketleme ve süslemede, balon ve parti süslerinde de gönül rahatlığı ile kullanabilir ve bu sayede çok şık süslemeler hayata geçirebilirsiniz. Kısacası herhangi bir örme işlemi gerçekleştiremeden bu iplik türünü süsleme amacı ile sadece ip olarak da kullanabilirsiniz. Değişen moda anlayışı ile doğal, el yapımı ve daha minimal ürünlerin tercih edilmeye başlamıştır. Buna bağlı olarak daha fazla kullanılmaya başlayan tasarım ürünler için Spagetti Yarn Raffia iplik çokça tercih edilmektedir. Özellikle son günlerde çok moda olan plajda ya da alışverişlerde sıklıkla kullanılan bez çantalar yerine rahatlıkla kullanabileceğiniz örgü file çantaları kolayca hayata geçirebilir ve güvenle uzun yıllar kullanabilirsiniz.

5 temel renk ile satışa sunulan Spagetti Yarn Raffia ipliklerden dilediğiniz rengi seçtikten sonra isterseniz tığ isterseniz şiş ile tasarımlarınızı kolayca hayata geçirebilirsiniz. Kağıt içeriği nedeniyle gramajı değişiklik gösterse de ortalama olarak ağırlığı 75-100 gram arası olan Raffia ipliklerin uzunluğu da ortalama olarak 100 metredir. 4 ya da 5 mm şiş ve tığ ile dilediğiniz örgü modelini kolayca tasarlayabilirsiniz. Gramajında oluşabilecek değişimler nedeniyle projelerinizi hayata geçirirken uzunluğunu ele alarak bir hesaplama yapmanızı ve siparişlerinizi bu şekilde vermenizi tavsiye ederiz. %100 kağıt ipten üretilen Spagetti Yarn Raffia iplik ince fakat güçlü yapısı ile sepet, çanta gibi küçük aksesuarların yanında; mobilya, balıkçılık ve çatı kaplamalarında dahi kullanılabilmektedir. Tekstil, dekorasyon ve inşaat sektörü gibi çok farklı alanlarda kullanılabilen rafya ipliklerin bu denli tercih edilme nedeni dayanıklı bir ip türü olmasıdır. Oldukça dayanıklı bir ip türü olan rafya iplikler suya, kırılmaya ve yıpranmaya karşı oldukça dirençli ipliklerdir. Rafya ipler kalınlıkları, uzunlukları, saflık dereceleri ve renk çeşitleri gibi çeşitli özellikleri nedeni ile farklı çeşitlere ayrılmaktadır.

Spagetti Yarn Raffia iplik ile dekorasyon ve aksesuara dair aklınıza gelen neredeyse her şeyi kolayca hayata geçirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta tasarlayacağınız ürüne uygun miktarda ip satın aldıktan sonra yine tasarlayacağınız ürüne uygun kalınlıkta şiş ya da tığ seçimi yapmaktır. Kendine özgü farklı yapısı ile tasarladığınız her ürüne farklı bir dokunuş katacaktır. Sert ve şeritli bir ip yapısına sahip olan rafya iplikler şiş ve tığın yanı sıra herhangi bir örgü aracı olmadan elle de örülebilmektedir. Dilediğiniz örgü tasarım için spagettiyarn.com web sitemizi ziyaret ederek anasayfa üzerinden iplikler sekmesine tıklayarak açılan pencereden kağıt iplikler seçeneğine tıklayarak kolayca farklı renklerde Spagetti Yarn Raffia ipliklerimize ulaşabilir ve kolayca tekli ya da çoklu alım gerçekleştirebilirsiniz.