Tığ örgü yöntemi ile çok kolay ve zevkli bir şekilde yapılan sevimli amigurumi oyuncaklar son yıllarda oldukça popüler. Tığ örgü ve sık iğne tekniği kullanılarak hayata geçirebileceğiniz amigurumi projeler ile bebek ve çocuklarınıza sağlıklı ve sevimli oyuncaklar tasarlayabilirsiniz. çeşitli oyuncaklar yapma sanatına ‘amigurumi’ deniliyor. Kökeni Japonca olan Amigurumi sözcüğü iki kelimenin birleşiminden oluşmaktadır: ami ve nuigirimi. Ami, örülmüş ve nuigirimi ise doldurulmuş oyuncak anlamına gelmektedir. Bu iki sözcüğün bir araya gelmesi ile de amigurumi kelimesi ortaya çıkmıştır. Neredeyse piyasadaki pek çok tür ip ile amigurumi yapılabilir. Ancak kullandığınız ipin çok ince olmaması, çok kolay kopmaması ve zamanla tüylenme yapmaması gerekmektedir. Bebekler için tasarlanan tüysüz, pamuklu yün iplik ile amigurumi için oldukça idealdir. Bu sayede tasarladığınız oyuncaklarınızın ömrü daha uzun olur.

Amigurumi için gerekli malzemelere daha detaylı bakacak olursak: dilediğimiz renk ve türde iplikler, çok kalın olmayan orta kalınlıkta tığlar, oyuncağınızı doldurmak için elyaf, detyalar için ince iğne ve iplikler ile projenize uygun göz, düğme, keçe, burun başta olmak üzere çeşitli aksesuarlar. Örgüye yeni başladıysanız ilmeklerinizi karıştırmamak adına ilmek işaretleyicisi de satın alabilirsiniz. Peki gelelim Amigurumi nasıl yapılır? Temel olarak tığ örgü ile sık iğne yapmayı bilen herkes rahatlıkla Amigurumi yapabilir. Ayrıca gerekli yerlerde ilmek arttırıp eksiltme yapmayı da bilmelisiniz. Spagetti Yarn Youtube kanalımızda örgüye dair tüm detayları videolu anlatımlarda bulabilir ve kolayca öğrenebilirsiniz.

Amigurumi için iplikler ne kadar önemli bir yere sahip ise aksesuarlarda o kadar önemli bir yere sahiptir. Bebekleriniz ve çocuklarınızın güvenle oynayabileceği bir amigurumi tasarlamak tek başına yeterli değildir. Kullandığınız aksesuarların kopmaması, kırılmaması ve sağlık açısından zararlı maddeler içermemesi de oldukça önemlidir. Spagetti Yarn ailesi olarak bunu göz önüne alarak birbirinden güzel ve farklı aksesuarları siz amigurumi severlerin hizmetine sunduk. Spagetti Yarn web sitemize girip Aksesuarlar sekmesine tıklayıp açılan pencereden Amigurumi malzemeleri seçeneğine tıklayarak tüm amigurumi aksesuarlarını inceleyebilirsiniz. Bu sekmede sırasıyla şu ürünlere ulaşabilirsiniz. Birbirinden farklı modelde diş kaşıyıcı, 6’lı paket renkli yün iğnesi, 2'li Amigurumi Vik Vik, 2'li Plastik Amigurumi Gözlük, 5'li Kahverengi Ahşap Düğme 22mm, 5'li Ahşap Düğme 25mm,  10'lu Amigurumi Siyah Burun, 5 Çift Amigurumi Siyah Göz, Gri Düğme Plastik, Krem Düğme Plastik, 2'li Amigurumi Çıngırak, Amigurumi İğne Seti 10-12-15cm, 5 Çift Amigurumi Cam Göz 12mm, Siyah Düğme Plastik, Ahşap Dönence Aparatı, 5 Çift Amigurumi Cam Göz 10mm, 5 Çift Amigurumi Cam Göz 08mm, 55'li Dikiş İğne Seti, Hayalet ip (Görünmez İp) 200m, 10'lu Paket Karışık Renkli Düğme.

Dilediğiniz renk ve türde ipliğinizi seçtikten sonra ihtiyacınız olan Amigurumi aksesuar ürünlerini web sitemizden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Amigurumiye dair her şeye web sitemiz üzerinden kolayca ulaşıp sipariş oluşturabilirsiniz. Amigurumi ile detaylara yine Spagetti Yarn web sitemizde yer alan blogumuzdan ve Spagetti Yarn Youtube kanalımız üzerinden de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan sorular için de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Örgü ve sevgi ile kalın.