Spagetti Yarn’ın geniş ip yelpazesinin gözde üyelerinden biri olan Mercerized Cotton iplikler birbirinden güzel renkleri ile örgü severlerin bir numarası haline gelmiştir. Dokusu ve renkleriyle dikkat çeken bu iplikleri daha yakından tanımak ister misiniz? 50 gram ve 125 metre uzunluğundaki Mercerized Cotton iplikler 25 farklı renk seçeneği ile özellikle Amigurimi severlerin favori ipliği haline gelmiştir. Mercerized Cotton iplikler ile çocuklarınız için rengarenk sağlıklı oyuncaklar tasarlayabilirsiniz. Birbirinden farklı renkleri ile her mevsim favori ipliğiniz olacak Mercerized Cotton iplikler terletmeyen yapısı ile de dikkat çekmektedir. Terletmeyen ve kaşındırmayan dokusu ile yaz aylarında kullanılan örgü ürünlerde özellikle tercih edilmektedir. Bebekleriniz için uyku arkadaşı ya da yumuşacık battaniyeler, çocuklarınız için oyuncaklar tasarlayabileceğiniz bu muhteşem iplik ile yetişkinler için de harika bluzlar, mayolar tasarlayabilirsiniz. Harika dokusu, yumuşacık yapısı ile yaz aylarında vazgeçilmeziniz olurken solmayan renkleri ve çabuk kuruma özelliği ile de rahatlıkla yıkayabileceğiniz bir iplik türüdür. Amigurimi ve bluz gibi tasarımların yanı sıra evinizin farklı alanlarında aksesuar, kırlent, supla gibi farklı dekorasyon ürünleri olarak da tercih edebileceğiniz bu iplikler ile evinize farklı bir hava katabileceğinizi biliyor musunuz?

Mercerized Cotton iplik kaliteli %100 merserize pamuktan elde edilir. %100 kaliteli merserize pamuk içeriğiyle dokusu yumuşak, hafif ve parlaktır. Aynı zamanda yine %100 pamuk olması nedeniyle terletmez ve tüylenme yapmaz. Bu özelliği sayesinde yazlık örgülerinizde güvenle tercih edebilirsiniz. Yumuşacık, parlak ve hafif yapısı sayesinde yaz aylarının vazgeçilmez iplik türüdür. %100 pamuk olan Mercerized Cotton iplikler terletmeyen yumuşak yapıları ve birbirinden güzel renkleri ile örgü severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Geniş renk skalasıyla özenle üretilen Mercerized Cotton iplikler ile yapacağınız tasarımlarda 2,5 ya da 3 numara şiş kullanabileceğiniz gibi 3 ya da 4 numara tığ da tercih edebilirsiniz.

Mercerized Cotton nedir?” sorusundan sonra en çok merak edilen soru, Mercerized Cotton iplikler ile neler yapılacağıdır. Mercerized Cotton ile amigurumi başta olmak üzere bebek ürünleri ve yazlık giysilerin yanı sıra kırlent kılıfı, battaniye ve supla gibi ev tekstili ürünleri ve çeşitli dekoratif ürünler de rahatlıkla örebilirsiniz. Tüylenme ve kaşıntı yapmayan bu ip oldukça dayanaklı bir yapıya sahiptir. Mercerized Cotton ipliğin bu isme sahip olma nedeni geçtiği işlemin adından kaynaklanmaktadır. Mercerized Cotton iplikler merserizasyon işlemi sonucunda üretilmektedirler. Peki, nedir bu merserizasyon işlemi? Merserizasyon işlemi en basit hali ile “pamuk ipliğinin pürüzsüzleştirilmesi” şeklinde tanımlanabilir. Merserizasyon işlemi sonucunda üretilen Mercerized Cotton iplerin suyu emme kapasiteleri artmaktadır. Bu noktada ipliklerin %100 pamuk olması önemlidir.

Merserizasyon işlemi sonrasında suyu emme kapasitesi artan bu ipliklerin dolayısıyla terletmeme özelliği de artmaktadır. Bu nedenle bu iplikler yaz aylarının vazgeçilmezi olmaktadırlar. Parlak, esnek ve dayanıklı olan bu iplikler bebek ürünlerinin yapımında da çokça tercih edilmektedirler. Pembe, yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve tonları başta olmak üzere geniş renk skalası ile Mercerized Cotton ipliklerden aradığınız rengi kolayca bulup dilediğiniz tasarımı kolayca hayata geçirebilirsiniz. Diğer %100 pamuk iplerin aksine daha sert bir yapıya sahip olan Mercerized Cotton ipliklerin örülmesi de daha kolaydır. Bu nedenle örgüye yeni başlayanlar tarafından da çokça tercih edilmektedir. Farklı bir büküm tekniği ile üretilmesi nedeniyle iplikler ayrılmaz, bütün bir yapıya sahip olması ile de daha kolay örme imkânı sunar. Sizde Mercerized Cotton iplikler ile örgü örmenin keyfine varmak isterseniz birbirinden güzel renkleriyle Spagetti Yarn Mercerized Cotton ipliklerden sipariş verebilirsiniz. Spagetti Yarn Mercerized Cotton ipliklere sahip olmak için web sitemiz Spagetti Yarn’ı ziyaret etmeyi unutmayın. Örgüyle kalın!